Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Mysterie hunebedden Kesterenpark opgelost!

24 mei 2021     Redacteur Tilly van Doorn - Fotograaf Ton van Doorn

 

 

Donderdag heerste er nogal wat verwarring in het Kesterenpark over een verzameling stenen die misschien een hunebed vormden, maar gelukkig kon Natasja Donkers hierover wat meer vertellen en ons uit de droom helpen. Mooie, grote keien die uitnodigen om even te gaan zitten: het past helemaal bij het beeld dat de ‘werkgroep Park’ hierbij voor ogen heeft.

 

Een bijzondere en aantrekkelijke plek in het park: neem plaats op één van de stenen om even van de natuur te genieten, voor een praatje of om een momentje uit de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Geniet van het groen om je heen, eenden, ganzen, spelende kinderen, of een contact met buurtgenoten.

 

Buurtfonds

De werkgroep deed hiervoor een beroep op het Buurtfonds, een onderdeel van de Postcodeloterij, dat helpt buurtprojecten voor een leefbare buurt snel te realiseren. Nadat de werkgroep het plan had ingediend met een overzicht van de kosten, werd het goedgekeurd en gefinancierd. De totstandkoming moest de werkgroep zelf regelen. Donderdag werden er dertig keien geleverd, wat het hunebedgevoel opleverde. Vervolgens werden ze verspreid en gegroepeerd zoals de werkgroep dit voor ogen had. Iedereen is welkom om hier even tot rust te komen, gezellig wat te kletsen, of van de omgeving te genieten!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven