Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Nieuw bij HBNieuws - Alweer een nieuwe jas

18 mei 2021     Redactie Alex De Vliegere

 

 

 

Kort na het ontstaan van ‘onze wijk’ in 1977 werd aangevangen met een eerste wijkkrant genaamd Haagse Beemden Koerier. Na vijf jaar doofde het licht voor dit project. Niet lang daarna, op 22 maart 1984, werd een nieuwe krant gelanceerd: het Haagse Beemden Nieuws. Yes!

 

 

 

 

Onder meer het almaar bruiner wordende papier vormde bij de 35e verjaardag van HBNieuws, in 2019, aanleiding het uiterlijk van de krant een opfrisbeurt te geven. Burgemeester Depla bezegelde het jubileum en de taart smaakte heerlijk. Niemand kon toen nog vermoeden dat een jaar later het papieren tijdperk voor HBNieuws zou eindigen.

 

 

 


Een nieuw tijdperk

De laatste papieren uitgave verscheen met veel tamtam op 9 april 2020. HBNieuws werd vanaf dat moment een volledig digitaal platform. Een onzekere periode voor de redactie maar ook voor de lezer, want immers: ‘Wat leg je nu op zondagmorgen op de ontbijttafel?’ De overstap bracht ook voordelen. Niet alleen maar eens in de twee weken op donderdag bezorgd, maar dagelijks in uw inbox. Hierdoor ontstond er eindelijk de gelegenheid om direct te reageren op het actuele nieuws. 

Next level

Uw wijkkrant maakte het afgelopen jaar een spannende ontwikkeling door, nog los van corona. De vertalingsslag van papier naar digitaal gaat niet ‘een op een’. Het was wel eventjes wennen: artikelen zijn niet langer gebonden aan een woordmaximum vanwege het beschikbare papieroppervlak. Klein, groot, alles past.

 

De tweewekelijkse redactiedeadline verdween: we kunnen ineens ‘kort op de bal’ acteren. De ‘kiek van de dag’ klinkt ons als toekomstmuziek in de oren, we ontvangen gelukkig ook steeds meer lezersinzendingen. Veel beperkingen vervlogen. Ook de befaamde bezorgproblemen behoren tot het verleden.

 

Het klinkt natuurlijk fantastisch, en dat is het ook, maar het vereist wel een actualisering van het ‘Plan van aanpak’. Vanaf zaterdag 15 mei 2021 kreeg onze website daarom een nieuwe ‘look and feel’. Er zijn tal van nieuwe functionaliteiten aan het servicepakket toegevoegd. Deze worden de komende tijd onder de noemer ‘Nieuw bij HBNieuws’ aan u gepresenteerd.

 

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven