Wethouder ontvangt petitie over Limburgia

30 april 2021     Redactie en foto: Alex De Vliegere

 

Boaz Adank, 1e locoburgemeester, wethouder economie, sociale zaken, internationaal en bedrijfsvoering heeft een volle agenda. Toch weet hij op vrijdagochtend 30 april een moment in te plannen om in het stadskantoor de ‘petitie Limburgia’ uit handen van initiatiefneemster Eveline Boogaard in ontvangst te nemen.

 

Patisserie ‘Limburgia’ moest, zoals u eerder in deze krant heeft kunnen lezen, deze week gedwongen vertrekken uit winkelcentrum Heksenwiel. Eveline, die samen met Patricia van der Meer de petitie initieerde herhaalt nogmaals haar standpunten. Bijvoorbeeld dat ouderen uit het tegenoverliggende zorgcentrum er laagdrempelig ‘een kopje koffie kunnen doen’. Dat wordt ze nu afgepakt. Vooral het argument dat Limburgia een plek is waar kinderen bij een winkelcentrumbezoek op een ijsje getrakteerd worden en dat door deze routine onvergetelijke herinneringen voor de toekomst gevormd worden lijkt de wethouder te raken. “Ik heb zelf ook kinderen”, zegt hij vol begrip. Hij voegt eraan toe dat de gemeente waarschijnlijk niet veel kan doen “maar 2408 handtekeningen, dat zijn er nogal wat, dat komt wel binnen.”

 

Sectie 5

Eveline, gesterkt door de bemoedigende woorden van de wethouder besluit: “De handtekeningen gaan ook naar de verhurende partij Sectie 5. Ze hebben reeds een mail ontvangen dat er een petitie loopt die niet door Limburgia zelf maar door wijkbewoners is opgestart. Ze hebben nog niet gereageerd maar ze moeten weten wat hun handelen teweeg brengt. Er zijn echt wel andere opties en Limburgia verdient gewoon een plekje in winkelcentrum Heksenwiel.”

 

 

Schrijf reactie

Brasserie 't Archief op 't Heksenwiel

 

Brasserie 't Archief

^ Naar boven