Een petitie voor Limburgia!

25 april 2021     Ingezonden door Eveline Boogaard

 

 Samen met mijn vriendin Patricia van der Meer heb ik een petitie opgesteld, die wij willen aanbieden bij de gemeente. Er gaat een stukje glans van het winkelcentrum verloren voor jong en oud. Jonge gezinnen liepen soms speciaal voor Limburgia op en neer om daar even een ijsje te halen voor hun kinderen. Ook werd er graag gebruik gemaakt van het terras door jong en oud. Winkels zoals deze zorgen onder andere voor verbinding, plezier en ontspanning.

 

De petitie laat zien dat wij als omwonenden de nostalgie van het winkelcentrum willen behouden en dat kan alleen door kleine ondernemers een kans te blijven geven. In een dag tijd is de petitie meer dan 1.500 keer ondertekend terwijl de petitie nu nog niet iedereen heeft bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat we gemakkelijk de 2.000 kunnen halen in deze regio en dat is veel!

 

Met pijn in ons hart hebben we destijds al afscheid genomen van diverse winkels, zoals bijvoorbeeld de dierenwinkel en er verdwijnen er steeds meer. Een eventueel afscheid van Limburgia betreuren wij enorm, vooral omdat vanuit de ondernemer er zeker de wil is om te blijven voortbestaan.

 

De gemeente heeft al flink geïnvesteerd in het winkelcentrum door het op te knappen. Helaas lijkt het erop dat de gemeente niet gekend wordt in wat er gebeurt in de verhuur. Kleine ondernemers zouden toch beschermd moeten worden door de gemeente, omdat iedereen recht heeft op een plek om te ondernemen. Wij zijn van mening dat je toch nergens een derde supermarkt in zo’n klein winkelcentrum aantreft. Daarnaast zijn er nog genoeg (goedkope) supermarkten in de buurt. Het lijkt erop dat leegstand op een gemakkelijke manier wordt opgevuld, omdat investeerders de macht hebben. Dat is de reden dat wij de petitie (26 april 11:22 al 1934 x ondertekend) dinsdag 27 april bij de gemeente aan willen bieden.

 

Schrijf reactie

Brasserie 't Archief op 't Heksenwiel

 

Brasserie 't Archief

^ Naar boven