Happy HB-er: Samen is meer dan een

19 april 2021     Redactie en foto: Christel Groot-Huiting

 

Onlangs zag ik tijdens het zappen muzikant Guus Meeuwis op televisie voorbij komen. Hij zei: “Samen is nog altijd meer dan één”. Een simpele, maar ook wijze uitspraak. En niet alleen omdat ik een liefhebber ben van de muziek van Guus Meeuwis, die meer diepgang heeft dan het misschien op het eerste gezicht lijkt. Ook omdat zijn uitspraak gewoon zo treffend is voor de huidige tijd.

 

 

We hebben behoefte aan samenzijn, want het is één van de eerste levensbehoeften van de mens. Voel jij je ook wat verloren en meer alleen in deze tijd? Alsof je in een wachtkamer zit met daar omheen een ‘boze en verwarrende buitenwereld’.

 

Het is misschien zoeken naar manieren om onze behoefte aan meer menselijk contact toch in te vullen, maar het kan. Misschien vind je je weg al aardig in de huidige opgelegde beperkingen en natuurlijk is er straks weer meer mogelijk om samen te komen. Maar dat is pas straks. Voor nu, lees de volgende tips.

 

Tips

 • Vijf tips om weer meer een gevoel van samenzijn te krijgen:
  1. Al is het aantal toegestane bezoekers thuis op dit moment één, ook dit kan al een fijn gevoel van samenzijn geven. Dus wacht niet tot er meer kan en nodig gewoon vaker één persoon op bezoek uit.
  2. Buiten op een veld of in een park kun je met wat meer mensen samenkomen op afstand. We zijn in de Haagse Beemden gezegend met genoeg groene, rustige plekken. Het is lente!
  3. Trekken de mogelijkheden om online sociaal samen te komen je niet direct? Probeer het toch eens, dan weet je pas hoe het is. Van online samen zingen of muziek maken tot online een yogales volgen of met je vrienden samenkomen voor een borrel. Niet hetzelfde als live, maar toch kan het een gevoel van verbinding geven.
  4. Je kunt (lang) wachten tot iemand jou belt, of neem zelf het initiatief en bel een vriend of vriendin om even te kletsen. Videobellen is nog leuker, je ziet elkaar. Ik word er blij van!
  5. Aan het wandelen? Kom een moment uit je eigen wereldje en zeg mensen gedag of maak een praatje als de gelegenheid er is. Je voelt je er stiekem toch beter door, dus trek de stoute schoenen aan en just do it!

 

 

Een belletje doet wonderen. - Foto: Christel Groot-Huiting

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven