HBNieuws
HBNieuws

Haagse Beemden Uitgelicht Vrijwilligers Academie BredaVrijwilligers Academie Breda


-
2018-05-28

Wat betekent de nieuwe vrijwilligersverzekering voor jou?

Vrijwilligers lopen risico

Een vrijwilliger kan een hand verbranden aan een hete pan of aansprakelijk worden gesteld voor schade tijdens een evenement. Ongelukken die altijd erg vervelend, maar niet altijd te voorkomen zijn. Hoe zit het dan met de gevolgen? Wie is er aansprakelijk en wie vergoedt de geleden schade?

Hoe zijn Bredase vrijwilligers verzekerd?

Onlangs sloot Gemeente Breda een nieuwe verzekeringsovereenkomst af voor de Bredase vrijwilligers. Maar wat mag je nu van deze vrijwilligersverzekering verwachten en net zo belangrijk, wat niet?

Op 28 mei organiseert de Vrijwilligersacademie in samenwerking met de Gemeente Breda en Centraal Beheer/Achmea een informatiebijeenkomst over de nieuwe vrijwilligersverzekering

Tijdens deze avond presenteert Ben Klaassen de belangrijkste wijzigingen op het gebied van aansprakelijkheid van- en voor vrijwilligers in Breda. Hij zal ingaan op wat vrijwilligers én organisaties van deze verzekering kunnen verwachten en ook wat de verzekering niet dekt.

Deze informatiebijeenkomst is belangrijk voor elke vereniging, stichting of organisatie die werkt met vrijwilligers.

Programma van 28 mei 2018
19.00-19.15:    inloop
19.15-19.20:    Mw. Sharon Schreppers, Beleidsadviseur Vrijwilligers Gemeente Breda
19.20-20.30:    presentatie dhr. Ben Klaassen, Centraal Beheer/Achmea
20.30-21.00:    Gelegenheid tot het stellen van vragen

Om de presentatie van Ben Klaassen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op vragen uit de praktijk, nodigen wij je uit jouw vragen voor 23 mei te sturen aan: info@vrijwilligersacademiebreda.nl


-