HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • Haagse Beemden Uitgelicht Brakkenfestival  Brakkenfestival


  -
  2018-03-18

  Het grootste kinderfestival van Brabant zoekt vrijwilligers!

  In 2018 vindt het grootste kinderevenement van Brabant voor alweer de 30e keer plaats in Breda van 9 tot en met 13 juli. Dit jaar presenteert het festival maar liefst 80 verschillende activiteiten met sport, spel, fun, educatie en specials. En het is feest dus organisatie maakt er een circus van.

  Maar liefst twee keer per dag vindt een circusvoorstelling plaats in een heuse circustent met een vrolijke mix van muzikaal entertainment, acrobatiek, clownerie, jongleren en kleine dieren. Alle activiteiten krijgen een feestelijk circus tintje en met gemiddeld 1.500 kinderen per dag, wordt het weer een groot feest. En als vrijwilliger kun jij dit mede mogelijk maken.

  Als vrijwilliger kun je rekenen op werk dat weliswaar niet wordt betaald, maar waar je wel veel voor terug krijgt. Iets betekenen voor een ander geeft voldoening én levert waardering op! Het Brakkenfestival hanteert een veiligheidsnorm van 1 vrijwilliger op 10 kinderen. Dit betekent simpelweg: hoe meer vrijwilligers, hoe meer kinderen de organisatie binnen kan laten.

  Profiel van een Brakkenvrijwilliger:
 • Vrijwilliger word je vanaf 13 jaar maar op ons festival zijn alle leeftijden vertegenwoordigd

 • Je bent bereid om eenmalig een verplichte trainingsavond te volgen

 • Je bent minimaal 2 dagen beschikbaar om te helpen

 • Je hebt een open, flexibele en enthousiaste houding.


 • Als vrijwilliger begeleid je, samen met 200 andere vrijwilligers per dag, activiteiten waar de hele dag kinderen spelen. Ook kun je er voor kiezen om kinderen met een beperking begeleiden om hen de week van hun leven te bezorgen.

  Wat krijg je ervoor terug?
  Op de eerste plaats natuurlijk het plezier wat je kinderen geeft. Maar daarnaast zorgen wij ook voor eten en drinken, leuke medevrijwilligers, de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, een gezellig afsluitende avond met alle andere vrijwilligers en als extraatje mag je je eigen kinderen van 4 tot en met 12 jaar gratis meenemen op de dagen dat je komt helpen! Meld je aan via http://www.brakkenfestival.nl/aanmelden/.


  -