HBNieuws
HBNieuws

Haagse Beemden Uitgelicht gemeente Bredagemeente Breda


-
2017-12-23

Breda krijgt een Efteling-bus in de kerstvakantie

In de kerstvakantie rijdt er twee weken lang een bus vanuit Breda naar de Efteling en terug. De bus rijdt in ongeveer 40 minuten, zonder tussenstops, vanaf station Breda naar de Efteling. De bus vertrekt 4 keer in de ochtend naar de Efteling en 4 keer in de middag en avond terug naar Breda. De Efteling-bus is een gezamenlijk initiatief van Arriva, de Efteling en gemeente Breda.
In de Efteling-bus kunnen reizigers gebruikmaken van de OV-chipkaart, of een dalurendagkaartje bij de chauffeur kopen en dit kaartje betalen met pin (ook contactloos). In de bus kan niet meer betaald worden met contant geld. Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van een combi-ticket voor busvervoer inclusief entree tot de Efteling voor slechts € 37,50. Meer informatie over deze actie en de ticketverkoop is vanaf vrijdag 15 december te verkrijgen op www.arriva.nl/efteling.
Wethouder Boaz Adank, Economische Zaken en Mobiliteit: “Op zaterdag 23 december mag ik samen met Roodkapje de allereerste Eftelingbus uit Breda uitzwaaien. Heel fijn dat Bredanaars nu ook snel met de bus naar het pretpark kunnen reizen. Tegelijkertijd is de bus een belangrijke aanvulling voor toeristen die een dagje Efteling willen combineren met een weekendje Breda. Of voor OV-reizigers uit België, Rotterdam of Amsterdam die via Breda reizen. Breda - als internationaal knooppunt - wordt nu rechtstreeks verbonden met één van de grootste toeristische trekpleisters van ons land. In de kerstvakantie alvast twee weken lang en hopelijk is de Eftelingbus daarna een blijvertje!”

Vertrektijden
De Efteling-bus Breda vertrekt van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari dagelijks op de volgende tijden:
Breda-Efteling, lijn 802
08.55 uur
09.55 uur
10.25 uur
11.25 uur
Efteling-Breda, lijn 802
17.55 uur*
18.55 uur*
19.25 uur*
20.25 uur*
*met uitzondering van zondag 31 december, dan vertrekken de bussen om 15.55 uur, 16.55 uur, 17.25 uur en 18.25 uur.
De Efteling-bus Breda is voor iedereen toegankelijk, van Bredanaars tot toeristen die in Breda verblijven en OV-reizigers uit Nederland of België die via Breda reizen. De bus rijdt in ongeveer 40 minuten rechtstreeks, zonder tussenstops, vanaf Station Breda naar de Efteling.
Hoogseizoen
Als de pilot succesvol is, gaat de bus ook in het hoogseizoen, vanaf medio april, rijden op zaterdag, zondag en in de schoolvakanties.


-