HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquĂȘte
 • Bezorgklachten
 • Haagse Beemden Uitgelicht CJG  CJG


  -
  2017-11-08

  Nieuwe train-de-trainer 'Schatten van ouders'

  CJG Breda leidt vrijwilligers op tot cursusleider 'Schatten van Ouders'. Dit doen we volgens het Train-de-trainer principe. In de cursus Schatten van ouders worden ouders zich bewust van hun stijl van opvoeden. Van wat goed gaat en wat beter kan. Ouders wisselen ervaringen uit van mooie maar ook lastige opvoedmomenten. Ook als het gaat om de dingen die moeilijk zijn en juist niet vanzelf gaan en ervaren dat ze hierin niet de enige zijn. De cursus wordt gegeven op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

  Start nieuwe train-de trainer in november

  In november 2017 start er weer een Train de Trainer, voor cursusleider 'Schatten van ouders'. Deze training is bedoeld voor diegenen die de ambitie hebben om onder supervisie van CJG Breda cursussen of workshops te gaan geven aan groepen opvoeders. Je geeft altijd samen met een andere cursusleider deze cursus.

  Inhoud training

  Tijdens de training krijg je verschillende communicatietechnieken aangereikt en je leert de basisprincipes van positief opvoeden. Ook wordt een aandacht besteed aan empowerend en oplossingsgericht werken.

  Na deze train de training kun je de inhoud toepassen in Schatten van Ouders, deze cursus bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

  Data

  De Train de Trainer voor cursusleider bestaat uit 9 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er ook thuisopdrachten aan verbonden (soms ook in tweetallen). Het is de bedoeling dat je alle 9 avonden aanwezig bent. De data zijn: 8- 22 november, 6- 20 december, 10- 24 januari, 7- 21 februari en 7 maart.  Vereisten

  Om deel te kunnen nemen aan de train-de-trainer moet je beschikken over.

  - HBO denkniveau

  - ervaring en/ of affiniteit met training/ coaching vaardigheden

  - beroepsmatig of eigen ervaring met opvoeden en opgroeien.

  Dit traject Train de Trainer voor cursusleider Schatten van Ouders is gratis maar niet vrijblijvend. Je verbind je aan bepaalde voorwaarden die in een kennismakingsgesprek worden besproken. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.  Contact

  Herken je jezelf in het bovenstaande en ben je enthousiast om je hieraan te verbinden meld je dan aan als CJG vrijwilliger. Hierna volgt er een gesprek met Yvonne de Gouw over je deelname en de voorwaarden. Meer informatie? Neem contact op met: Yvonne de Gouw, tel: 06 12994600. E-mail: yvonne.de.gouw@cjgbreda.nl. Of kijk op www.cjgbreda.nl/vrijwilligers.

  -