Powerless tijdens het Heerlijk Rondje Burgst

Heerlijk rondje Burgst

 

Dit jaar dus geen Kunstroute; maar kunstenaars uit de wijk zijn op 11 juni aan het werk gegaan in en rond de moestuin van De Kleine Hoeve. Dat zijn Anne Mieke Smit, José Jonkers, Anja Barendrecht en Melanie van Dorp. Zowel op de Sik als op De Kleine Hoeve is akoestische muziek te horen . Op de Sik speelt Ilo Johannis, op de Kleine Hoeve spelen Anja Wierckx en Vera Kemme. Rond 14.00 uur laat Khoum Khmer Apsara Cambodjaanse dansen zien op het erf van de Kleine Hoeve.
Bert van Gerven

Dit jaar is voor het eerst het Heerlijk rondje Burgst in de nieuwe stijl gehouden. De nieuwe stijl houdt in dat er geen kunstenaars meer langs de wandeling door het landgoed staan. De kunstenaars hebben ieder een eigen plaats om zich te presenteren.


Het voordeel daarvan is, dat bezoekers niet door de groep wandelaars worden ‘meegetrokken’ om naar de volgende plaats te gaan.Inschrijven voor de wandeling is op kinderboerderij de Sik waar live muziek voor een aangename sfeer zorgt. Powerless zingt songs met begeleiding van gitaar.Om gemakkelijk van de kinderboerderij naar de Kleine Hoeve te komen is er een pad gemaaid door het weiland dat tevens dienst doet als richtingaanwijzer. Ook de Kleine Hoeve is uiteraard muzikaal aangekleed. Henk van Opstal vertelt enthousiast bij oude foto’s van de Haagse Beemden over de mooie historie van de opkomst van de wijk. De foto’s vertellen hun eigen verhaal van een leeg landschap naar de huidige situatie. Van iedere boerderij op de foto’s kent hij de eigenaren en weet wie er op afgebeeld staan.De wandeling over het landgoed is door 180 mensen in negen groepen gevolgd en wordt begeleid door Heemkundekring Op de Beek. Daarnaast hebben nog meer dan honderd mensen de activiteiten bezocht zonder aan de wandeling mee te doen. De organisatie is zeer tevreden over de nieuwe opzet. Het is warm tijdens de gehele dag maar er is ook veel schaduw en voor water is gezorgd.
W: kunstschattenhb.nl