Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Anno Nu
AFVAL(LIGEN)

Als ik met de hond mijn dagelijks rondje loop, dan verbaast het mij telkens weer, als ik zie wat sommige mensen allemaal bij de wijkcontainers, bestemd voor glas, kleding en plastic, deponeren. Er worden dingen gedumpt die eigenlijk gewoon bij de stort afgeleverd moeten worden. De afvalligen onder ons vinden het klaarblijkelijk makkelijker om hun kerstbomen, aquaria (die echt niet door dat gat in de glasbak kunnen) en andere meuk naast deze wijkcontainers


Nicole Klaus
Na de feestdagen is iedereen weer massaal aan het opruimen geslagen. Dan MOET het uit de garage of uit het huis. Dat de glascontainer dan nokkievol zit, het boeit ze niet. We zetten de lege flessen er gewoon voor. Dat de flessen kapot gegooid worden door baldadige jeugd, maakt hen niets uit. En als mensen er met hun hond langslopen en het arme beest met zijn pootjes in het glas loopt, boeit hen evenmin.
Sinds kort staan er twee zwarte boxen met rattengif naast de container in onze wijk. Deze zijn neergezet door iemand die dit ongedierte heeft gesignaleerd, of door de gemeente zelf. Niet vreemd, als er ratten en muizen op af komen als de bakken overvol zitten en er vuil voor en naast gezet wordt.
Ik ben heel benieuwd hoe het er in de toekomst aan toegaat, als we er weer een container bij krijgen en de wijkbewoners het restafval naar een daarvoor bestemde container kunnen brengen. We willen geen van allen een container voor de deur en zeker niet als dit ongedierte met zich meebrengt of als er rotzooi buiten de containers ligt.
Als hondenbezitter moeten wij ieder jaar belasting betalen en als we buiten de poepzones onze viervoeter zijn of haar behoefte laten doen, worden wij er op aangesproken. We krijgen een flinke boete als we geen poepzakjes bij ons hebben, maar afval lozen mag schijnbaar wel. Ik pleit er voor dat mensen, die hun vuil zomaar neergooien, zij hier ook flink voor beboet mogen worden. Wees geen afvalvandaal en laat het ook uw zorg zijn.


nvt