Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Vrijwilligers on tour

Om vrijwilligers te enthousiasmeren organiseert Breda Actief op 31 januari een vrijwilligers on tour door de wijk. Het is gratis en zonder verplichtingen. Je kunt een kijkje achter de schermen nemen en ervaren wat voor soort werk je aanspreekt. Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik, Stichting Steungezin en dagbesteding Thebe Kraaienest zetten van 10.00 tot 12.00 uur hun deuren open om te laten zien voor welke werkzaamheden zij nog extra handen kunnen gebruiken. Voor deel name kun je je opgeven via de website van Breda Actief.,


Nelleke van der Zee
“Wij zorgen voor een gewone openstelling”, vertelt Natasja Donkers. “De potentiële vrijwilligers krijgen op die manier een indruk van hoe het er bij ons aan toe gaat. Stichting Steungezin sluit zich bij ons aan. Zij willen in de toekomst in deze locatie spreekuur houden. Door middel van foto’s kunnen wij onze bezoekers ook laten zien welke activiteiten wij nog meer organiseren, zodat ze een goed beeld krijgen.”
"Bij kinderboerderij De Sik zullen onze eigen vrijwilligers de bezoekers kennis laten maken met de werkzaamheden die hier zoal worden uitgevoerd”, vertelt Peter Geneuglijk. “Het is een Inloopdag zonder afspraken. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij wat over De Sik en geven een rondleiding.”
Bij dagbesteding Thebe Kraaienest kunnen de bezoekers een ochtend meedraaien. “Wij beginnen met het lezen van de krant, daarna een geheugentraining en iedere dag hebben wij een andere activiteit. We sluiten de ochtend af met een lunch”, vertelt Friedel Bulkmans.


W: breda-actief.nl
nvt
nvt