Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Bredaas duo op Duitse tv

Voorbijgangers keken vreemd op toen een grote Duitse tv-ploeg aan het werk was op een parkeerplaats bij het Heksenwiel. In en aan de auto van HBNieuws-redacteur Alex De Vliegere werden camera’s en geluidsapparatuur gemonteerd die werden gevolgd vanuit een volgbus propvol apparatuur en een grote monitor.


Alex
Uw redacteur verschijnt binnenkort, samen met performer Geert Dekkers, in een real-lifeprogramma op de Duitse tv, in een realityserie rondom gebruikers van de A2. Dat is de autobaan die Oberhausen met Berlijn verbindt. Geert en Alex zijn in de show Nederlandse toeristen die afreizen naar Berlijn en onderweg van alles meemaken. Omdat er sowieso al plannen waren om eens naar Berlijn te gaan, was dit een uitgelezen kans om de Duitse hoofdstad op een bijzondere manier te bereiken.

Het geheim


Meedoen aan zo’n programma is een avontuur op zich. Het begon tijdens de première van de wijkfilm ‘Het geheim van de Haagse Beemden’ van regisseur Bert van Gerven, vorige zomer in een volle Lucaskerk. Geert en Alex speelden allebei een rol in de film. Onder het publiek bevond zich een dame die connecties heeft met een Duits filmproductiebedrijf. Zij sprak Geert na de voorstelling aan en zo is het balletje gaan rollen. Zo blijkt maar weer hoe een wijkproject als springplank kan dienen voor een internationaal televisieoptreden. Na ruim een half jaar radiostilte, het contact met Duitsland was al weer vergeten, werden Geert en Alex per mail gevraagd of ze zich in een proeffilmpje wilden voorstellen. Na een spannende week klonk uit Duitsland een volmondig ‘jawohl’ en werd de opnamedatum vastgelegd.

Pony


De opnames begonnen ’s ochtends vroeg in de huiskamer. Toen Geert en Alex de deur achter zich dicht trokken, hoorden ze een bijzondere figurant bij herhaling vreemde geluiden maken. Het was een Shetlandpony die luid hinnikend het duo gedag zei. De regisseur was na afloop zeer tevreden met het resultaat. Als de soap, en met name Geert en Alex, aanslaan bij het Duitse publiek, volgen er meer Duitse avonturen. Berlijn is er leuk genoeg voor.
Alex (links) en Geert (midden) bij de
Alex