Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Nieuwe manier van afval scheiden

Afval scheiden verandert in heel Breda. Op dit moment scheiden we al ruim de helft van het afval.

Dat is niet slecht, maar het kan nog beter. Van het afval dat we nu verbranden, is ruim 90% nog geschikt voor hergebruik, mits we het goed scheiden. Dat is beter voor het milieu en hergebruiken is goedkoper. Dus aan ons allen de uitdaging: Afval, haal eruit wat erin zit.


Bert
Voor u betekent de nieuwe manier van afval scheiden, dat bij u in de buurt ondergrondse afvalcontainers komen voor restafval. Voor groente-, fruit- en tuinafval, plastic afval en lege pakken en papier en karton krijgt u een container aan huis. In totaal dus drie eigen containers. Dat maakt afval scheiden makkelijker. U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de nieuwe manier van afval inzamelen, op dinsdag 24 januari 2017, tussen 16:00 en 20:00 uur in Wijkcentrum De Beemdentil, (Gageldonksepad 5, 4824 PP Breda). U kunt zelf kiezen op welk tijdstip u langs wilt komen. Op de bijeenkomst krijgt u uitgebreide informatie en kunt u vragen stellen.Containers

Alle containers zijn 240 liter, net als uw huidige papiercontainer. Als u verwacht dat dit niet voldoet, zijn er verschillende andere mogelijkheden. In het tweede kwartaal van 2017 ontvangt u een brief met uitleg over hoe u uw keuze voor andere - of extra containers kunt doorgeven. Standaard krijgt u onderstaande drie containers:

Container 1 groen deksel voor gft-afval, Container 2 blauw deksel voor papier, Container 3 oranje deksel voor plastic afval en lege pakken Als de standaard containers voor u niet passend zijn, kunt u contact opnemen om uw keuze te bespreken.Ondergrondse container voor restafval

Restafval brengt u naar een ondergrondse container bij u in de buurt, zodra de containers gereed zijn. Op de bijgevoegde plattegrond staat waar deze ondergrondse container is of komt. Een overzicht van alle locaties voor ondergrondse containers staat op onderstaande website. Zodra u de ondergrondse container kunt gebruiken, halen wij uw huidige duo-container (en eventueel uw extra duo-container) op. U krijgt hierover nog bericht. De ondergrondse containers voor huishoudelijke restafval krijgen een toegangssysteem met een pasje.W: breda.nl/afval.

nvt
nvt