Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Wandeling landgoed Burgst

Ook dit jaar heeft de eigenaar van Landgoed Burgst weer toestemming gegeven om een aantal wandelingen te organiseren over het landgoed.

Het is in alle opzichten de moeite waard. Niet alleen geniet je van de mooie natuur, die in alle seizoenen zijn eigen kenmerken heeft, maar je leert ook veel over de historie van het gebied rondom het landgoed. Hoe is het ontstaan, wie hebben er gewoond, wat werd er verbouwd enzovoort.


ingezonden
De wandeling loopt over Landgoed Burgst naar Stadsboerderij De Kleine Hoeve en vandaar weer terug naar het startpunt; Kinderboerderij De Sik. Daar kunt u genieten van een eenvoudige lunch die inbegrepen is. Veel herinneringen worden opgehaald door mensen die vroeger vaak op het landgoed kwamen en vooral schaatsen op de prachtige vijver wordt vaak genoemd. Ook komen er veel mensen uit Prinsenbeek, dit gedeelte van de Haagse Beemden was vroeger immers grondgebied van Prinsenbeek.

Lunch
Kosten van de wandeling bedragen €6,00 (inclusief lunch) en u kunt zich inschrijven via de website. De data waarop u kunt deelnemen zijn
12 februari 2017
9 juli 2017
15 oktober 2017
De wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en mensen in een rolstoel.
W: burgstwandeling .nlleeg