Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • ;
  ;

  Voorjaarscompetitie T.V. Haagse Beemden

  Tennis Vereniging Haagse Beemden is bijna zo oud als de wijk zelf. In de hoogtijdagen waren er wel 900 leden en het clubhuis was zo’n beetje het gezelligste café van de buurt; Dit vertelt Patrick, die al 25 jaar bij de vereniging is en op maandagavond de poorten opent. Als knulletje is hij met zijn ouders meegekomen en hij vindt het nog steeds heerlijk om te tennissen. Het HBNieuws heeft een afspraak met bestuursvoorzitter Rogier om te praten over de voorjaarscompetities. Met Rogiers teamgenote Andrea drinken we een cappuccino in het vernieuwde clubhuis.


  Monica
  Andrea heeft deze avond verplicht-vrijwillige bardienst. Elk clublid draait een paar diensten. Zo regelt de vereniging dat er een informele sfeer blijft met grote betrokkenheid en de lidmaatschapskosten worden gedrukt.


  Rogier vertelt lachend dat hun team uit recreatieve deelnemers bestaat, maar... ze wel even willen winnen. Momenteel staan ze op de derde plaats. De wedstrijden begonnen in april en er wordt tot 2 juni elk weekend gespeeld, zowel thuis als uit, met de veertien teams van TVHB en de meer dan honderd teams uit de regio.


  De laatste wedstrijd is in de thuishaven, sportpark ’t Hooghuis, waar een paar jaar geleden de tennisbanen zijn vernieuwd zodat nu bij elk weertype kan worden gespeeld. Rogier vertelt dat er nog ruimte is voor meer banen. Reden genoeg om jong en oud het plezier van een potje tennis te laten (her)ontdekken. Er zijn peutertennislessen waar wordt gespeeld met grote (langzame) rode ballen, toernooien en tossavonden.


  De club is toegankelijk op de meeste avonden en in het weekend overdag. De terreinen liggen een beetje verstopt in het groen, aan de rand van de landgoederenzone en de toegang is met maar één bordje aangegeven als je per auto via de Merodelaan de Kantenbeemd inrijdt.


  Andrea vertelt nog even dat ze eerst een beetje schuchter is komen kijken bij de club omdat ze niet met een partner tennist. Tossen is populair omdat je daar op informele wijze balletjes kan slaan. Wie ambitieuzer is kan lessen nemen en bijvoorbeeld in de voorjaarscompetitie komen strijden voor een hogere klassering.
  Het 3e team van TVHB; Machiel,Evelien,Albert,Gerda en Paul
  Jan van Horen