Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • ;
  ;

  Gemak dient de mens

  De techniek staat voor niets. Er worden steeds vernuftigere systemen ontwikkeld om het de mens zo makkelijk mogelijk te maken. Ook in de auto-industrie wordt hier handig op ingespeeld. Al jaren kunt u met een simpele druk op de knop uw auto op afstand openen of sluiten. Nieuwe auto’s zijn vaak uitgerust met het ‘keyless entry–systeem’, waarmee het mogelijk is om de auto te openen en te starten zonder de autosleutel uit de broekzak te halen. Handig voor u, maar ook voor autodieven!


  Nelleke
  In de media staan regelmatig berichten over auto’s die zijn gehackt. Steeds vaker gebruiken professionele bendes daar hightech-apparatuur voor. Uit cijfers blijkt dat er in Nederland dagelijks vijfendertig auto’s worden gehackt. Zodra er een nieuwe auto op de markt komt, gaan autodieven meteen aan de slag om de beveiliging te analyseren en te doorbreken. De criminelen maken dan via de buitenkant contact met het besturingssysteem. Ze kunnen de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen. Als eigenaar kunt u daar zelf wat aan doen. U kunt uw autosleutel bewaren in een anti-hacking beschermhoes en uw kenteken in de autoruiten laten graveren.


  Keyless entry-systeem


  Met het Keyless entry-systeem kunt u de auto op afstand openen en starten zonder de autosleutel uit de broekzak te halen. Tegenwoordig kan een crimineel voor een klein bedrag aan apparatuur komen om het constante signaal tussen sleutel en auto te onderscheppen. Op deze wijze kunnen zij in een auto inbreken zonder dat er sporen van braak zijn. Airbags en andere waardevolle zaken worden zo uit uw auto ontvreemd. U twijfelt er dan aan of u uw auto goed hebt afgesloten. Aan de verzekeringsmaatschappij is dan moeilijk te bewijzen dat u uw auto afgesloten had, wat tot een grote schade post voor u kan leiden. Soms is het mogelijk om dit keyless entry-systeem uit te schakelen. Raadpleeg hiervoor uw onderhoudsboekje of uw dealer. Beveilig uw auto met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Gelukkig komt auto-hacking, volgens persvoorlichter van de politie Willem-Jan Uitdehage, (nog) niet in onze wijk voor.


  W: buurtpreventiebreda.nl of laatjeautoniethacken.nl  Het constante signaal tussen sleutel en auto kan worden onderschept
  Alex