Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • ;
  ;

  Koningsdag op Heksenwiel

  Het was druk en gezellig tijdens de Koningsdagactiviteiten bij winkelcentrum Heksenwiel. De organisatoren hadden voor een afwisselend muzikaal programma gezorgd en wijkbewoners hadden hun zolders leeggehaald om hun waar nog een tweede leven te geven.


  Nelleke
  De deelnemers en bezoekers mogen niet klagen wat het weer betreft. Een fris windje en af en toe een spatje regen. Op het voorplein van de bibliotheek zitten ouders met hun kinderen geduldig te wachten tot zij verlost worden van hun koopwaar. In de winkelstraat en rondom de zonnewijzer staan diverse kraampjes met in totaal wel honderdvijftig deelnemers voor de vrijmarkt. Romayssae (9) en Lina (6) staan samen met de moeder van Lina voor de eerste keer op de vrijmarkt. In hun kraam bieden zij voornamelijk baby- en peuterkleding te koop aan. Zij boffen, want een klant neemt een hele stapel kleren van hen af. Moeder Raquel slentert samen met haar zoontje van drieënhalf jaar oud en een gastkind langs de kramen. “Het is dit jaar drukker dan andere jaren”, vertelt zij. “Ik vind het wel jammer dat er geen carrousel of springkussen voor de kleintjes is, maar verder is het heel gezellig.”

  Muzikale omlijsting
  Gijs (10) zit ter hoogte van de bakker, als een echte straatmuzikant met hoed, op de grond zijn zakgeld aan te vullen. Geconcentreerd speelt hij het Wilhelmus en kijkt alleen even op als er een muntje in zijn hoed wordt gegooid. Op het plein bij de zonnewijzer verzorgt Maluku Music Centre Amubua de muzikale omlijsting. Met diverse bands en duo-optredens kunnen de bezoekers swingen en zingen op de muziek van diverse genres. Bij het watertheater geeft de Ghislaine Dance Company een wervelende show weg.

  W: winkelcentrumheksenwiel.nl


  Veel support bij de uitvoering van Ghislaine Dance Company
  Bert