Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Wijkplatform Haagse Beemden: JOP krijgt opknapbeurt

De jongeren die gebruikmaken van de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) bij het buurthuis Gageldonk hebben bij het wijkplatform subsidie aangevraagd om de verwaarloosd uitziende plek op te knappen. Ze hebben hierbij ondersteuning gekregen van jongerenwerker Youri Oerlemans van Jeugdwerk Surplus. Er is € 9.000 toegekend.


Alex
Surplus huurt de ruimte naast het buurthuis, waarin hun honk de Galaxy is gevestigd, van de gemeente. De ontmoetingsplaats hoort hier officieel niet bij, maar bevindt zich wel op de stoep van het honk. Het betreft dan ook de doelgroep van Jeugdwerk Surplus die zich hier verzamelt. Omdat er bij een subsidieaanvraag best wel een drempel genomen moet worden, sprak een helpende ‘Surplushand’ voor zich. De verstrekte subsidie gaat echter volledig naar het JOP.
Wat staat er te gebeuren?
De buitenverblijfruimte wordt grondig onder handen genomen. Om te beginnen wordt de huidige prullenbak, die qua uiterlijk veel weg heeft van een vuurkorf en wellicht mede daardoor ook vaak als zodanig gebruikt wordt, vervangen door een soort vangkorf waar een stimulerende werking van uitgaat om er blikjes en dergelijke op sportieve wijze in te werpen. Dit zal ook het rolluik van de Galaxy dat nu steeds aan vlammen ten prooi valt ten goede komen. Wellicht draagt deze korf er zelfs toe bij dat er omgevingsafval in het spel betrokken wordt. Verder komen er stilistisch verantwoorde nieuwe bankjes die bovendien hufterproef zijn.
Blind Walls Gallery
Ook de muur wordt opgeknapt. Ze wordt bekleedt met trespa platen en door een gerenommeerd kunstenaar onder handen genomen. Een van de duurdere elementen binnen het project is de beschermlaag die over dit kunstwerk moet worden aangebracht om ervoor te zorgen dat latere graffiti er geen vat op krijgt. De nieuwe muur zal deel uit gaan maken van de Blind Walls Gallery, een online project waarin hoogwaardige stadsgraffiti een centrale rol speelt. Surplus blijft het project ondersteunen. Het draagvlak en de acceptatie door de buurt voor deze ontmoetingsplaats zullen toenemen als het er netjes uitziet. Het zal de wijk er weer een beetje bezienswaardiger op maken.
F: http://blindwalls.gallery/


De huidige JOP biedt een troosteloze aanblik.
Alex