Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Ouderen en maatjes vinden elkaar

Via het Wonen+ project Kesteren Muizenberg kunt u voorrang krijgen op een huurwoning in dit wijkgedeelte. Daar staat tegenover dat u zich als vrijwilliger aanmeldt voor 10 uur per maand gedurende twee jaar. Ilse Hontelé (projectcoördinator Wonen+ Kesteren Muizenberg) en Lisette Schreuders zijn op deze wijze ook aan een woning gekomen. Om zich dienstbaar op te stellen voor Kesteren Muizenberg, zijn zij in oktober 2017 het meldpunt voor ouderen en maatjes gestart.

Nelleke
In Kesteren Muizenberg wonen veel ouderen waar relatief weinig voor is te doen. Ouderen kunnen sinds januari wel bij de Inloop VerBindIng terecht, maar er is toch een groep die de drempel te hoog vindt en liever een op een contact met iemand heeft. Op die behoefte willen Ilse en Lisette inhaken. Ouderen vanaf 65 jaar kunnen met een van hen in gesprek gaan en vertellen wat zij graag willen. Ilse of Lisette zoeken dan een maatje voor ze, die bij ze past. Dat kan op allerlei gebied zijn. Wilt u samen met iemand gezellig een kopje koffie drinken of vindt u het leuk om samen te wandelen, tuinieren of een spelletje te doen? Tijdens het gesprek kunt u aangeven waar u behoefte aan heeft.
Maatjes
Met de slogan ‘Het leven is te mooi om eenzaam te zijn en samen is het een stuk gezelliger’, willen Ilse en Lisette ouderen bewegen om wat met anderen te ondernemen. Ilse: “Wij willen echter wel benadrukken dat wij geen datingbureau zijn. Onze intentie is om mensen met elkaar te verbinden. De maatjes die zich aanmelden, zijn verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Zij worden ondergebracht bij Zorg voor elkaar en ondertekenen een vrijwilligersovereenkomst voor 1 jaar. Zij zijn dan tevens verzekerd. Wij begeleiden de mensen gedurende deze periode en hopen dan, dat er een leuk contact uit voortkomt. Maatjes vanaf 18 jaar en ouderen vanaf 65 jaar kunnen zich telefonisch bij ons aanmelden. Ons doel is om mensen in hun eigen buurt samen te brengen.”
M: Ilse 06-19376084 en Lisette 06-12920503Lex