Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Het Markpontje vaart weer!

De lente is begonnen, dus ook het Markpontje is weer gaan varen. Sinds zaterdag 24 maart vaart het pontje dagelijks van Terheijden naar de Haagse Beemden en vice versa. Tijdens de winterstop is er onderhoud gepleegd aan de aanlegsteiger aan de Bredase kant. Ook het pontje zelf is geschilderd en heeft het nodige onderhoud aan het onderschip gehad.Nancy
Het pontje vaart tijdens het seizoen dagelijks en duurt circa 4 minuten. Dat is vlot, maar als het pontje de haven van Terheijden invaart, wordt je verrast door het idyllische sfeertje. Het kabbelende water, de boten en de goed gehumeurde schipper(s) zorgen voor zo’n bijzondere ervaring, dat je eigenlijk wilt dat het best iets langer mag duren.


Er zijn in totaal 11 (vrijwillige) schippers die zorgen dat de fietsers en voetgangers tot 18.00 uur de overtocht kunnen maken. Voor tarieven en exacte vaartijden tijdens de seizoenen verwijzen wij u naar de facebookpagina.

F: Mark.Pontje.TerheijdenFoto 1: De haven van Terheijden, een bijzondere ontdekking vanaf het pontje Foto 2: Schippers Jan van den Broeck (links) en Jan van Vliet (rechts)
Nancy