Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Elkaar ontmoeten

In Ontmoetingscentrum De Sleutel kunnen ouders met kinderen van 0 – 4 jaar elkaar iedere woensdagochtend van 9.00 – 11.00 ontmoeten. De ochtend is bedoeld om ouders uit hun isolement te halen en kinderen met elkaar te laten knutselen en spelen. Iedereen is welkom! Voor deelname wordt een klein bedrag gevraagd om de onkosten te dekken en als investering voor leuke uitjes.


Nelleke
Initiatiefneemster Rowan, van deze ouder- en kindochtenden, geeft op woensdag 21 februari het startsein. Samen met vrijwilligers Shukri en Deshny hoopt ze ouders uit de wijk Kesteren/Muizenberg met hun kroost te mogen ontvangen. Zij willen diverse activiteiten voor de kinderen organiseren en ouders met elkaar in contact brengen. Op de eerste ochtend valt de opkomst een beetje tegen, maar dat neemt het enthousiasme bij de drie dames niet weg. Rowan, moeder van een zoontje, heeft een pedagogische achtergrond. Zij heeft contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin om eventueel een professionele kracht langs te laten komen, mocht daar behoefte aan zijn. Rowan: “Ik ben aan dit project begonnen vanuit Wonen+. Via Natasja van ontmoetingscentrum De Sleutel heb ik gehoord dat er onder jonge moeders grote behoefte is aan een ouder- en kindochtend. Alleenstaande moeders raken snel in een isolement. In de wijk is genoeg te doen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar voor jongere kinderen niet. Daarom zijn wij deze activiteit gestart.”

Verbinden
Shukri is moeder van drie kinderen en sluit zich bij Rowan aan. Ze is heel actief bij allerlei andere clubjes en helpt als vrijwilliger ruim een jaar mee in De Sleutel. Ze vindt het belangrijk dat mensen elkaar op een ongedwongen wijze kunnen ontmoeten. Voor haar is het ook fijn om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Haar dochter Rahaf van drie zegt dat ze het heel leuk vindt. “De kinderen vragen altijd aan mij wanneer ze weer bij De Sleutel mogen spelen.” Deshny: "Ik ben hier samen met mijn dochter Jélina van 2½ jaar en ik wil me graag inzetten voor de wijk. Het is leuk om mensen bij elkaar te brengen.”

F: desleutelbreda


Na het knutselen kunnen de kinderen samen spelen in de speelzaal
Lex