Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • ;
  ;

  Lopend Vuurtje - fietstocht

  De samenwerkende kerken van West Brabant organiseren alweer voor de 17e keer de sponsorfietstocht ‘Als een Lopend Vuurtje’ en kozen voor het thema: het vuur opnieuw aanwakkeren.


  ingezonden
  De fietstocht wordt gehouden op zaterdag 19 mei en leidt langs diverse kerken die voor bezichtiging open zijn. Ze vormen daarmee pleisterplaatsen voor ontmoetingen. In de kerken zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig die de bezoekers ontvangen met een kopje koffie en de kinderen met een glaasje limonade. Het doel van de fietstocht is tweeledig: geld inzamelen voor de inrichting en het onderhoud van de Maria Dymphnakapel en elkaar ontmoeten om samen op weg te gaan. De route is 35 kilometer en wordt bij de kerken uitgereikt. Financiële ondersteuning van het goede doel is mogelijk door een sponsorbijdrage te doen in de kapel/kerk waar wordt gestart .
  Starten kan vanaf 9.30 uur in de Augustinusparochie, bij de Maria Dymphnakapel aan het Moerenpad 10 en bij de Franciscuskerk aan het Belgiëplein 4.


  Met Pinksteren vieren de christenen het begin van de Kerk, een Kerk die als een lopend vuur over de wereld is gegaan omdat we het hebben aangedurfd om samen op weg te gaan. Vuur staat voor geestdrift en zuiverheid, kernwaarden die we in de christelijke traditie regelmatig tegenkomen en die het waard zijn om door te geven.
  Meer informatie nodig?
  Neem dan contact op met:
  Monique van Dijk van de Bethlehemkerk, telefoon 076-5410194 maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-12.00
  Piet Thijssen van de Franciscuskerk, telefoon 076-5711567 maandag tm vrijdag van 9.00- 12.00
  Sabine Kragten