Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
 • HBN enquête
 • Bezorgklachten
 • ;
  ;

  Aardrijk 30 jaar

  Het Centraal Wonencomplex Aardrijk beleeft binnenkort haar dertigste verjaardag. De bewoners willen dit niet ongemerkt laten voorbijgaan. Zij vieren een weekend lang feest en organiseren een bijzonder dynamische open dag. Op 27 mei van 14.00 tot 17.00 uur bent u er van harte welkom.


  Alex
  Aardrijk telt 52 appartementen, verdeeld over de drie verdiepingen. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes: voor de kinderen, de was, een ontmoetingsruimte (bar), logeerruimte en een eetruimte met kookfaciliteiten die regelmatig wordt verhuurd aan een externe kookgroep. Zij organiseren op de open dag een kookworkshop. Er is een ruimte genaamd ‘de vloer’ die wordt gebruikt voor yoga- en hoopdancelessen. In de grote, mooi centraal gelegen binnentuin zijn meerdere knusse zitjes gecreëerd. De complexkippen en -poezen vertoeven er in volstrekte harmonie met elkaar. Er zijn werkgroepen voor het gemeenschappelijk tuinonderhoud, kleine reparaties en er is een activiteitencommissie. Bewoners bepalen zelf wie wordt toegelaten als nieuwe bewoner. Er wonen mensen met uiteenlopende gewoontes en leefstijlen. “Het is hier betrekkelijk rustig maar in geen geval doorsnee”, aldus bewoner Peter van Es.

  Feestelijkheden
  Op de open dag worden rondleidingen gegeven en workshops gehouden. Gipsmaskers maken en kleien met speciale zwart afbakkende klei met fraai Amaco-glazuur. In de binnentuin treden rondom het kampvuur de bands HeRo Music Duo en Brown Sugar op. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht met als thema ‘op ontdekking in het aardrijk’. Dan is er ook nog plaats voor een springkussenkasteel en marktkraampjes met diverse waren.

  Wijkplatform
  Via het wijkplatform is er voor dit leuke evenement een subsidie aangevraagd van net geen duizend euro. Het oorspronkelijke bedrag lag wat hoger, maar het wijkplatform regelde dat de geluidsinstallatie en een twintigtal hoepels voor de hoopdance geleend kunnen worden. Het wijkplatform is opgericht als intermediair met een brede focus. Bij deze aanvraag kwamen de kansen mooi tot uiting en kon het initiële subsidiebedrag naar beneden bijgesteld worden. Zo draagt het wijkplatform er ook toe bij dat er meer mogelijk wordt tegen lagere kosten.
  Tot ziens op 27 mei!
  W: Aardrijk.nl


  Mede-initiatiefnemer Peter van Es in de centrale tuin.
  Alex