Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Bewegen met 55-plussers

Laten we eerlijk zijn, wanneer je wat ouder wordt, dan ga je dat voelen. Het lichaam wordt wat strammer, je hebt wat meer tijd nodig iets nieuws te leren. Een groep van ruim 20 dames en heren, in de leeftijd van 55 t/m 69 jaar, laat zich niet weerhouden door hun leeftijd om in actie te komen. Ze hebben inmiddels meegedaan met het Beweegprogramma Haagse Beemden najaar 2017, nu voor het tweede jaar georganiseerd door Breda Actief.


Christel
Van pilates tot (padel)tennis, dansexpressie tot Tacoyo. In een 8-weeks programma wordt door diverse sportaanbieders uit de Haagse Beemden een proefles aangeboden. Iedere week wordt er iets anders uitgeprobeerd. Zo kan er op een ongedwongen manier kennis gemaakt worden met diverse en soms nieuwe mogelijkheden om in beweging te komen of te blijven. Op 1 december vindt in het Bowlingpoint aan de Hambroeklaan de afsluiting plaats. Men kan kiezen tussen bowlen en aquafit, daarna wordt er gezellig nagepraat en afgesloten met een lunch. Actieve zestiger Ria van Segeren (66) doet voor het eerst mee. “Het is heel fijn om voor een klein bedrag van alles uit te proberen. Bij sommige lessen vond ik de uitleg wat te snel en het tempo wat te hoog. Daar mag rekening mee gehouden worden. Wat me persoonlijk aansprak was powerwalken en yoga. Ook na jaren weer eens bowlen was leuk. En Breda Actief heeft alles goed georganiseerd.”

Sociale aspect
Niet alleen het bewegen, maar ook het sociale aspect is belangrijk. Er doen zowel stellen als alleenstaanden mee. Samen bewegen brengt een gevoel van verbinding en vreugde. Je leert nieuwe mensen kennen. Stephanie Verdoolaege van Breda Actief: “In de eerste weken moesten de groepsleden nog wat aan elkaar wennen, maar nu bij de afsluiting zie je hoe gezellig iedereen het met elkaar heeft. Er worden afspraken gemaakt voor samen bewegen en om koffie bij elkaar te gaan drinken. Ria en ook de anderen zijn het met elkaar eens. “Het is jammer dat het afgelopen is. Volgend jaar weer!”

breda-actief.nl

Ontspannen na inspanning bij Yoga Globe
christel