Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Meidenvoetbal in de lift

Decennialang is het meidenvoetbal een ondergeschoven kindje geweest. Om je in te werken in een mannenbolwerk is geen gemakkelijke opgave. Die periode is voorbij en de dames hebben een flinke inhaalslag gemaakt. Ook bij WDS’19 staan de meidengroepen flink in de belangstelling. Niet alleen door de WEURO van dit jaar maar die opmars is twee jaar geleden al begonnen.


Bert
Jurgen van Poorten (coördinator meidenvoetbal bij WDS’19) en Robert Rommens (trainer) zagen twee jaar geleden dat het meidenvoetbal niet optimaal was. Daar moet verandering in komen vinden ze. De allereerste doelstelling destijds is om het plezier terug te krijgen in de trainingen. Dat is ze overduidelijk gelukt, de trainingen hebben weer de aandacht van de meiden en het aantal aanmeldingen stijgt in rap tempo en op dit moment zijn er meer dan honderd meisjes en vrouwen die bij WDS’19 voetballen.


Samenwerking

De aanwas is te merken in alle leeftijdsgroepen en dat zorgt ervoor dat er nu een doorlopende lijn is vanaf MO11 via MO13, MO15, MO17 naar het damesvoetbal. De aanduiding MO betekent ‘Meiden Onder’ het getal voor de leeftijd. Hierdoor kan ieder meisje op haar eigen niveau en leeftijd voetballen.


De voetbalvereniging Groen Wit (Princenhage), UVV (Ulvenhout) en WDS’19 ontmoetten elkaar tijdens de bijeenkomsten van de WEURO van dit jaar. Alle drie de clubs willen hun voetbalsters graag meer mogelijkheden bieden en hebben zich daarom verenigd in de BREDA GIRLZ UNITED, een meidenacademie voor talentontwikkeling. In deze BGU hebben speelsters met ambitie de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Ook verenigingsadviseur van Breda Actief, Stephanie Verdoolaege, die meedacht en het samenwerkingsproces faciliteerde, is enthousiast.


Respect


Jurgen van Poorten en Robert Rommens vinden respect een belangrijke voorwaarden voor een sportieve wedstrijd. Ook langs de zijlijn bij de toeschouwers is respect een punt van aandacht. Uw redacteur was getuige van deze aanpak bij een training waar toeschouwers direct worden aangesproken bij niet gewenst gedrag.


De eerste competitiewedstrijd van MO13 tegen Gloria UC uit Baarle-Nassau is voor de meiden succesvol afgerond met een 2-5 overwinning. Een goede start voor het komende seizoen.


E: meidenvoetbal@wds19.nl


W: wds19.nl/


Een van meidenteams na de training
Bert