Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Nieuwe start ‘Poppelaars Budget Bloemen en Planten’.

Het tuincentrum ‘Poppelaars Budget Bloemen en Planten’ heeft een nieuwe start gemaakt. Het assortiment richt zich nu voornamelijk op bloemen en planten en basisgereedschap. Na een flinke uitverkoop is het voormalige assortiment verdwenen en blijven de kerntaken bloemen en planten over. Waar vroeger ook tuinmeubelen, BBQ’s en bijbehorende artikelen werden verkocht, staan nu de bloemen en planten centraal.


Bert
Sinds 1985 runt de familie Poppelaars het tuincentrum. In de beginjaren nog onder de naam Groenrijk maar sinds zeven jaar onder de eigen naam Poppelaars en vanaf nu ‘Poppelaars Budget Bloemen en Planten’. De nieuwe naam laat zien waar het om gaat. Op een goedkope manier bloemen en planten aanbieden en geen aanverwante artikelen meer. In 1985 is de Haagse Beemden nog in de opbouw-fase. Ook de huisvesting van de familie Poppelaars is nog niet helemaal rond. Ze hebben drie jaar in een caravan gewoond, voordat het woonhuis betrokken kan worden. Al snel wordt een klantenkring opgebouwd en er zijn klanten uit die tijd, die nog steeds regelmatig langs komen voor een bloemetje of een plant. Ook de kinderen van die klanten weten de weg nog steeds te vinden naar het tuincentrum.

Uitverkoop
Met zo’n vaste klantenkring is de schrik groot, als er een uitverkoop wordt aangekondigd. De klanten waren bang, dat het tuincentrum dicht zou gaan. Al snel komt er de geruststelling dat de familie Poppelaars doorgaat en zich richt op waar ze goed in zijn: bloemen en planten. De ruimte is iets kleiner geworden maar het assortiment is desondanks wel uitgebreid.

Elselien Poppelaars vertelt over de vroege uren op een werkdag. Haar dochter is een paar keer per week al rond vier uur op pad om naar de bloemistenklok te gaan op de veiling in Naaldwijk. Ook hier doet het internet zijn intrede en via de laptop kan de veiling nu ook gevolgd worden.

Feestdagen
De donkere dagen naderen in een snel tempo en daarmee ook de feestdagen. Een van de ruimtes in het tuincentrum wordt nu gereedgemaakt om kerstbomen te verkopen. De vraag is groot en een flinke zaal is dus nodig om de kerstbomen te showen. Er wordt geen grote kerstshow gegeven met toeters en bellen, maar voor een goede kerstboom kun je dus altijd terecht. De kerstbomen komen allemaal uit Denemarken. Ook hier geldt, dat door terug te gaan naar de basis zonder toeters en bellen, het mogelijk is om op goedkope wijze een aanbod te doen.

In het tuincentrum staan tien werknemers tot uw beschikking om voorlichting te geven over de bloemen en planten. Voor een overzicht van het assortiment en vele tips kunt u een kijkje nemen op de website. W:poppelaarstuincentrum.nl
Lex