Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Woningen en gezondheidscentrum op braakliggend terrein bij winkelcentrum De Berg

BREDA - De gemeente Breda is van plan het stuk grond op de hoek van de Westerhagelaan en de Muizenberglaan aan te pakken. De plannen: onder andere een


bert
Eerdere pogingen faalden, daarom kiest de gemeente voor een nieuwe aanpak.
,,Een positieve impuls en voorzien in de behoefte van de wijk”, vertelt projectleider Hanneke Hoek-de Kort. De gemeente presenteerde gisteravond een stedenbouwkundige visie bij Careyn aan de Muizenberglaan. Na overleg met omwonenden, corporaties en beteokkenen moeten de ideeën tot een vernieuwdE bestemmingsplannen leiden.
Verkeersveiligheid
De grond wil de gemeente verkopen. Tachtig woningen is het plan: voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook sociale huurwoningen. Een plek voor dagbesteding en een gezondheidscentrum horen daarbij. Niet enkel het braakliggende terrein, maar ook het pand van Atea-groep er tegenover, dat deze zomer vrij komt, wordt erbij betrokken.
Eric Haverkamp van het Bewonerscomité Muizenberg stipt aan dat de verkeersveiligheid onder de loep genomen moet worden door de toename van verkeer. Maar: ,,Ik ben heel blij met het plan. Dit moet de mooie entree van de wijk worden."
Kwetsbaar
Huisarts Rien Frankenhuis reageert gereserveerd. Hij probeert al tien jaar, samen met collega-huisarts Ronald Roothans en andere specialisten op medisch vlak, een gezondheidscentrum te realiseren op de plek. Alle pogingen faalden. Zijn vrees zit voornamelijk in de nieuwe aanpak van de plannen: elk stukje van de plannen wordt gefaseerd uitgevoerd. Niet in een keer, maar een wijziging in het bestemmingsplan per onderdeel. Flexibel, het maakt het plan ook kwetsbaar in zijn opzet.vacature