Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Campagne `Red ons winkelcentrum!`

Vanwege de mogelijke komst van nog meer winkels bij Stada Stores, maken inwoners en winkeliers van de omliggende wijken en dorpen zich grote zorgen over de toekomst van hun winkelcentra. Sinds de opening van Stada Stores in 2013 nabij het NAC-stadion, hebben veel winkeliers hun omzet zien dalen. “Een flink aantal van hen heeft de deuren zelfs definitief moeten sluiten”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Amper bekomen van die schok, dreigt alweer het volgende gevaar voor de winkelcentra en de leefbaarheid in de buurt!”
ingezonden
Naar aanleiding van de zorgen die door diverse wijk- en dorpsraden en winkeliersverenigingen zijn geuit, start SP Breda daarom met een enquête onder inwoners en winkeliers. De partij is Prinsenbeek en de Haagse Beemden ingetrokken om het gesprek aan te gaan. De komende weken volgen Princenhage, Tuinzigt, Heuvel en Hoge Vucht. Online kan de vragenlijst nu al voor al die wijken en dorpen ingevuld worden. Maes: “Hoe groter de respons, des te moeilijker de gemeente later dit jaar, bij een besluit over de verkoop, voorbij kan gaan aan de terechte zorgen.”Actiebijeenkomst

Inwoners en winkeliers kunnen ook deelnemen aan de actiebijeenkomst op dinsdag 24 oktober, van 19.30 tot 22 uur in ’t Kraaiennest, Tweeschaar 12, Breda. Daar worden de tussentijdse resultaten van het onderzoek gepresenteerd. “Natuurlijk is er dan ook alle gelegenheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen”, zegt Maes. “Gezamenlijk bepalen we hoe we ervoor gaan zorgen dat de plannen voor nog meer winkels bij Stada Stores zo snel mogelijk van tafel verdwijnen!”

SP wil het gezellig winkelcentrum redden
Dennis Hooft