Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Dierendag

Wereldwijd wordt dierendag op 4 oktober gevierd met extra aandacht voor de dieren. De datum is niet zomaar toevallig gekozen, maar het is de feestdag van de Katholieke Kerk, die op die datum Sint Franciscus van Assisi herdenkt. Deze bekommerde zich, volgens Wikipedia, om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de overlevering hield hij ooit een preek vo.......e dieren.


Bert
Op kinderboerderij de Sik is er geen preek voor de dieren, maar hebben ze een extra feestmaal genuttigd in de vorm van een groententaart die door kinderen is gemaakt. De aanwezige kinderen hebben van andijvie, wortelen, prei en sla een heerlijke groetentaart gemaakt, die niet de oven in hoeft maar direct genuttigd kan worden. Sommige kinderen kunnen de verleiding niet weerstaan om tussendoor ook zelf aan een wortel te knabbelen; er is genoeg te eten, dus dat is geen probleem, alleen de ui valt niet goed in de smaak. Al de groenten die in de taart verwerkt worden komen uit de eigen moestuin van de kinderboerderij. Als de taart klaar is worden alle taarten naar de wei gebracht, waar de dieren aan het buffet mogen aanschuiven. Met geknor en geblaat laten ze hun waardering horen voor het feestmaal.

De Hillen
Ook op woonzorgcentrum de Hillen is er aandacht voor de dieren. Of is het andersom? Wijkbewoners mogen met hun huisdier langs komen om die te laten knuffelen door de bewoners van de Hillen. In dit geval is het de vraag, wie er meer geniet van de aandacht, de huisdieren of de bewoners van de Hillen? Het is een gezellige sfeer in de grote huiskamer; hond op schoot en minutenlang strelen. Niet alleen huisdieren komen knuffelen maar ook twee paarden krijgen extra aandacht. Heel bijzonder natuurlijk, want buiten Sinterklaastijd komen er niet zoveel paarden in de Heksenwiellaan. Medewerkers van Saar in Huis hebben in hun vrije tijd deze succesvolle middag georganiseerd.foto 1: De groetentaart valt goed in de smaak.
foto 2: Mevrouw Siereveld geniet van de aandacht
Bert van Gerven