Haagse Beemde Nieuws
HBNieuws
HBNieuws
;
;

Halloween in de Haagse Beemden

Ook dit jaar worden er in de wijk weer spannende activiteiten rondom Halloween georganiseerd. JOM, de samenwerkende Jonge Ondernemende Moeders verzorgen de aftrap op woensdagmiddag 25 oktober. De kinderen gaan pompoen snijden bij kinderboerderij de Sik aan de Kesterendreef. Deelnamekosten bedragen slechts € 1. Ben er op tijd bij want er zijn 150 pompoenen en er geldt: op is op.


Alex De Vliegere
Heel bijzonder is dat er een zwarte raaf aanwezig zal zijn waarmee je op de foto kunt gaan. Er zijn ook erg veel spinnen. Deze smaken prima, het zijn namelijk suikerspinnen. Vrijdagavond 27 oktober, als ‘s avonds de nevelen boven de wateren ontstaan en de witte wieven hun gewag maken, wordt er voor de 10e keer de Halloweenwandeling gelopen. Het evenement heeft een gestage groei doorgemaakt. Naar verwachting wordt dit jaar de magische grens van 100 vrijwilligers doorbroken.Griezels

Zij doen mee als scare-actors, zeg maar griezels, of zij leveren andere ondersteunende diensten als wegwijzer, EHBO-er, etc. Het belooft een mooie avond vol adrenalinemomenten te worden. De wandeling vangt aan bij boerderij de Sik en gaat via het speciaal voor dit doel opengestelde landgoed Burgst naar het horrorbos bij de Iepenbroek. Te betreden op eigen risico, whaah!


Deelnamekosten bedragen ook hier € 1 per persoon. De tocht vangt aan om 19:30 en duurt, afhankelijk van het eigen tempo, ongeveer drie kwartier. Kom verkleed en vergeet niet een lampion of zaklampje mee te nemen, het is er donker als de nacht...Lustrum voor de Kroeten Heksen

De Kroeten Heksen toveren op zaterdagavond 28 oktober tussen 18.00 en 20.30 uur de wijk om en creëren een waar buurtfestijn voor heksen, duivels, vampieren, mummies en iedereen die griezelig wil zijn. Het griezelfeest ‘Trick or treat’ belooft een groots spektakel te worden omdat de Kroeten Heksen dit jaar hun lustrum vieren. Van de Waterweegbree tot aan de Moeraszegge lopen allerlei duistere wezens, hongerig naar zoetigheid. Onverwachte ontmoetingen, enge muziek, spannende activiteiten voor de kinderen en stemmig versierde voortuinen staan garant voor een onvergetelijk Halloweenfeest. Om het evenement kracht bij te zetten, wordt bezoekers gevraagd zich uit te dossen in hun mooiste halloweenkostuum. Toegang is gratis.


Enge figuren in de wijk gesignaleerd
Alex De Vliegere