HBNieuws
HBNieuws

HB activiteiten

Uw activiteit of artikel aanvullen? Klik dan in het menu op 'Uw artikel'

2017-10-22
Broodjes knakworst bakken boven het kampvuur

Broodjes knakworst bakken op een kampvuur op kinderboerderij de Sik aan de Kesterenlaan. Zondag 22 oktober van 14.00-15.00 uur.
2017-10-24
campagne `Red ons winkelcentrum!`

Vanwege de mogelijke komst van nog meer winkels bij Stada Stores, maken inwoners en winkeliers van de omliggende wijken en dorpen zich grote zorgen over de toekomst van hun winkelcentra. Sinds de opening van Stada Stores nabij het NAC-stadion in 2013, hebben veel winkeliers hun omzet zien dalen. “Een flink aantal van hen heeft de deuren zelfs definitief gesloten”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Amper bekomen van die schok, dreigt alweer het volgende gevaar voor de winkelcentra en de leefbaarheid in de buurt!”
2017-10-25
Halloween-middag

Halloween-middag op kinderboerderij de Sik.
Kesterendreef 14
2017-10-25
Ukulele workshop

Enige weken geleden hebben John van Almkerk en Niek Hakvoort uit Breda het initiatief genomen om belangstellenden warm te maken voor een in Breda op te richten ukulele orkest.

Dat is niet zonder gevolg gebleven; een flink aantal mensen hebben zich aangemeld.

Dit is voldoende om een start te maken.

Op woensdag 25 oktober as. is er een 1e bijeenkomst, waarbij tevens ook een workshop is georganiseerd.

Bedoeling is om met elkaar kennis te maken en daarnaast ook samen muziek te maken.

Het ukulele duo The D'Ukes uit Den Bosch geeft deze avond een basis-uitleg van de ukulele.

Al tijdens deze workshop spelen en zingen we met elkaar één of twee leuke nummers, ook als je nog nooit eerder dit instrument hebt vastgehouden.

Er is nog ruimte voor een aantal extra deelnemers. Indien je zelf niet in het bezit bent van een ukulele, zijn er een (beperkt) aantal reserve instrumenten.

De avond wordt gehouden in buurthuis Gageldonk (voorheen Beemdentil), Gageldonksepad 5 in Breda. De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

We vragen een bijdrage in de kosten van €5,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgeven kan tot uiterlijk 23 oktober via ukulele.orkest.breda.io@gmail.com

Vol is vol…..
2017-10-27
Halloween

Vrijdagavond 27 oktober, als ‘s avonds de nevelen boven de wateren ontstaan en de witte wieven hun gewag maken, wordt er voor de 10e keer de Halloweenwandeling gelopen. Het evenement heeft een gestage groei doorgemaakt. Naar verwachting wordt dit jaar de magische grens van 100 vrijwilligers doorbroken.

Griezels
Zij doen mee als scare-actors, zeg maar griezels, of zij leveren andere ondersteunende diensten als wegwijzer, EHBO-er, etc. Het belooft een mooie avond vol adrenalinemomenten te worden. De wandeling vangt aan bij boerderij de Sik en gaat via het speciaal voor dit doel opengestelde landgoed Burgst naar het horrorbos bij de Iepenbroek. Te betreden op eigen risico, whaah!


Deelnamekosten bedragen ook hier € 1 per persoon. De tocht vangt aan om 19:30 en duurt, afhankelijk van het eigen tempo, ongeveer drie kwartier. Kom verkleed en vergeet niet een lampion of zaklampje mee te nemen, het is er donker als de nacht...
2017-10-28
Lustrum voor de Kroeten Heksen

De Kroeten Heksen toveren op zaterdagavond 28 oktober tussen 18.00 en 20.30 uur de wijk om en creëren een waar buurtfestijn voor heksen, duivels, vampieren, mummies en iedereen die griezelig wil zijn. Het griezelfeest ‘Trick or treat’ belooft een groots spektakel te worden omdat de Kroeten Heksen dit jaar hun lustrum vieren. Van de Waterweegbree tot aan de Moeraszegge lopen allerlei duistere wezens, hongerig naar zoetigheid. Onverwachte ontmoetingen, enge muziek, spannende activiteiten voor de kinderen en stemmig versierde voortuinen staan garant voor een onvergetelijk Halloweenfeest. Om het evenement kracht bij te zetten, wordt bezoekers gevraagd zich uit te dossen in hun mooiste halloweenkostuum. Toegang is gratis.
2017-10-28
Halloween disco avond

Na de zeer geslaagde disco avond voor de jonge buurtgenoten van de Haagse Beemden, organiseert Buurthuis Gageldonk op zaterdag 28 oktober een Halloween disco avond voor volwassenen. Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom. Het spreekt voor zich dat u verkleed komt, maar zonder bent u natuurlijk ook welkom. De dame en heer die het leukst verkleed zijn, krijgen een attentie! Het wordt een gezellige avond. We draaien de bekende dansmuziek van Engelstalig tot Nederlandstalig. En uiteraard zullen alle grote hits de revue passeren. We starten om 20.00 uur. Entree is gratis. Dus tot 28 oktober in Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad 5 Breda. Voor meer informatie: 076-8864710.2017-10-30
Proeflessen Gym voor ouderen/senioren in Haagse Beemden

Op maandag 30 oktober wordt wegens groot succes een nieuwe groep gym voor ouderen/senioren gestart in wijkcentrum Heksenwiel. Dit is het moment om aan te sluiten om soepel en fit te blijven. Gezelligheid vinden wij hierbij belangrijk. Na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie/thee te drinken in wijkcentrum Heksenwiel. De les is voor elk niveau. U kunt zich aanmelden bij de informatiebalie van Wijkcentrum Heksenwiel of gewoon binnenlopen. Aanvang 9.30-10.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om mee te komen doen.

Wijkcentrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2, tel. (076) 549 41 97.
2017-11-03
Je Held of Je Leven!

Baronie MuziekTheater brengt haar nieuwste productie: Je Held of Je Leven!

Waar is de held als je hem nodig hebt?

Het leven gaat al tijden niet meer vanzelf. De moraal is ver te zoeken en geluk lijkt alleen te zijn weggelegd voor mensen die het niet zo nauw nemen met de regeltjes.

In een nachtclub die zijn bestaan dankt aan crimineel geld en wegkijkende ambtenaren, zijn vooral de artiesten de dupe van de wetteloosheid die er heerst. Het roer moet om. Er moet en zal iets veranderen. Hadden ze maar een held die hun leven draaglijk kon maken….

In deze wonderlijke en ietwat bizarre vertelling wordt u ondergedompeld in een avond vol hoop en dromen. Een komische vertelling verpakt met een grote roze strik en herkenbare muziek brengt u een onvergetelijk avondje vertier. Muziek, zang, dans en spel komt samen in licht theater voor donkere tijden.


Podium Bloos

3 & 4 november- 20.00 uur
5 november - 14.30 uur
Kaarten à €15,- via www.bmtbreda.nl of www.podiumbloos.nl/agenda


Met medewerking van Dansstudio Jump en Combo Shuffle&Play!

Script&Regie: Mark van Amelsvoort

Zangcoach: Annemarie Paulusse

2017-11-04
Repaircafe

Repaircafe Van 12.00 tot 16.00 uur. Open inloop waar je onderbegeleiding van een deskundige aan de slag kunt om vanalles te repareren, zoals herstelwerkzaamheden aankleine huishoudelijke apparaten, kleding, horloges,fietsen etc. De reparaties zelf zijn gratis, behoudensbenodigde onderdelen of materialen. Donaties zijn altijdwelkom. Meer informatie op www.repaircafe.nl/breda.Vrijdag 12

centrum Heksenwiel
Heksenwiellaan 2
2017-11-08
Wijkplatform bijeenkomst

Wijkplatform bijeenkomst

Heb je een idee voor een activiteit voor je buurt? Heb je daar advies of geld voor nodig? Kom dan op 8 nov naar de vergadering van het Wijkplatform Haagse Beemden.

bs de Werft

Raaimoeren 21
Aanvang:19:30 uur
2017-11-09
Kinder bingo

donderdag 9 november van 15:00 tot 16:30
ontmoetingscentrum de Sleutel
Vlierenbroek 30
2017-11-15
Oud hollandse spelletjes

We gaan oud hollandse spelletjes doen deze middag.

Wie heeft e zin om mee te komen spelen,

Deelname 0,50 Cent

15 november 14:00-15:30 uur

Kesterendreef 14
2017-11-16
Expositie: Anders Bekeken, Eigen Gemaakt

Expositie: Anders Bekeken, Eigen GemaaktVan 16 november tot en met 19 november exposeren Melanie van Dorp en haar cursisten tekeningen en schilderijen in de Stadsgalerij van Breda.Melanie van Dorp geeft inmiddels alweer 12 jaar teken- en schilderles aan volwassenen en kinderen in de Haagse Beemden van Breda ( in ’t Huiskameratelier) en voor de tweede keer wil ze graag de werken die in haar lessen en ook wel daarbuiten ontstaan, delen met publiek.Dit jaar hebben ze zich laten inspireren door zowel traditionele als hedendaagse kunst en cultuur uit andere landen. Sommigen hebben kunsttechnieken bestudeerd, zoals Aboriginal Art en Arabische mozaïek en deze vervolgens toegepast in hun eigen beeldtaal. Anderen zagen de schoonheid van allerlei culturele uitingsvormen, zoals traditionele kleding, dans, bouwstijlen en landbouw en hebben dit op hun eigen manier geschilderd.“De wereld lijkt steeds kleiner te worden. We verplaatsen ons fysiek, maar ook digitaal steeds gemakkelijker over de wereld. Er zijn mensen die moeten vluchten, ook naar Nederland. ‘Vreemden’ worden onze buren, culturen vermengen zich. Zodra we echt kijken naar mensen met een andere culturele achtergrond, kunnen we ontdekken dat zij in wezen niet anders zijn en kunnen we mensen onder de mensen zijn”.“Het tekenen of schilderen van datgene wat ons raakt, om wat voor reden dan ook, is een manier om er dichterbij te komen, het te ervaren, het toe te eigenen, helemaal als het lukt om er een eigen persoonlijke draai aan te geven, het te vermengen met een deel van jezelf”, zegt Melanie van Dorp.U bent van harte welkom om de tekeningen en schilderijen te komen bekijken van donderdag 16 november tot en met zaterdag 18 november van 13:00 tot 17:00 en op zondag 19 november van

13:00 tot 16:00. De meeste werken worden overigens ook te koop aan geboden.Adres: Stadsgalerij- Oude Vest 34- Breda info: melanievandorp71@gmail.com website: www.melvandorp.nl
2017-11-18
Lampionnenoptocht en bezoek Sinterklaas

Lampionnenoptocht en bezoek Sinterklaas

Zaterdag 18 november 18:30 uur
Buurthuis Gageldonk,
Gageldonksepad 5
2017-11-21
Vergadering wijkraad

De vergadering begint om 20:00 uur in Centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2 te Breda, aanbellen bij Bingobel.

Nog even een paar punten ter verduidelijking:
Het Bekom heeft een agenda van iedere vergadering, waarin van te voren duidelijk is wat voor onderwerpen aan bod komen. Voor deze vergaderingen staan 2 uur gepland.

2017-11-22
Sinterklaasmiddag

Sinterklaasmiddag in de Sleutel
2017-11-22
Doe Maar Wel Sportief

woensdag 22-11-2017 van 13:00 t/m 17:00
Breda Actief en Teamplay NAC organiseren ``NAC in de buurt``.

Locatie: veldje Twaalfbunder/Honderdbunder.
Bij slecht weer in gymzaal van De Wildert.

Aanvang woensdagmiddag 22 november om 13.00 uur.

Van 13 - 15 uur kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Van 15 - 17 uur kinderen van 12 t/m 18 jaar.
2017-12-02
Repaircafé

2 december
Van 12.00 tot 16.00 uur. Open inloop waar je onder
begeleiding van een deskundige aan de slag kunt om van
alles te repareren, zoals herstelwerkzaamheden aan
kleine huishoudelijke apparaten, kleding, horloges,
fietsen etc. De reparaties zelf zijn gratis, behoudens
benodigde onderdelen of materialen. Donaties zijn altijd
welkom. Meer informatie op www.repaircafe.nl/breda.nl
centrum Heksenwiel


Heksenwiellaan 2
2017-12-13
Wijkplatform bijeenkomst

Wijkplatform bijeenkomst

Heb je een idee voor een activiteit voor je buurt? Heb je daar advies of geld voor nodig? Kom dan op 13 dec naar de vergadering van het Wijkplatform Haagse Beemden.

buurthuis Gageldonk

Gageldonkespad 5
Aanvang:19:30 uur
2018-01-01
Nieuwjaarsduik Asterdplas

vervaltDe nieuwjaarsduik in de Asterdplas

vervalt

2018-01-19
Jeugdprinsgeburenbal

Op 19 januari wordt het jeugdprinsgeburenbal gehouden in Giegeldonk
2018-02-10
Carnavalsoptocht

nadere info volgt
2018-05-27
Jubileumeditie: 30e Haagse Beemden Loop

Jubileumeditie: 30e Haagse Beemden Loop

zondag 27-05-2018 01:00

Datum: laatste zondag van mei, 27 mei 2018.Nadere informatie volgt nog.
2018-06-10
Kunstroute Haagse Beemden

10e editie van de Kunstroute Haagse Beemden op zaterdag 10 juni 2018.
2018-06-27
Wijkfestival

Jaarlijks wijkfestival op de laatste zondag in juni
2018-10-02
Haagse Beemden Winterpodium

Haagse Beemden Winterpodium vindt plaats op 2 oktober 2018