Hoe maak je wijdse polderzichten met dieptewerking en/of een krachtige frisse groenachtig-blauwe bomenpartij in glaceer- of nat in nat techniek? Of heb je meer lef om met een groene veeg of vlek een magisch kunstwerk te creëren met watervaste pen en interessante droogtechnieken?
Ben jij een kei in het ophalen van verhalen? Stichting WIJ is opzoek naar iemand die blij wordt van interviewen. Voor een boek dat wij gaan uitbrengen hebben wij verhalen, ervaringen en foto's nodig.
Deze maand is het vier jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door een heuse lockdown. Veel mensen raakten daardoor in financiële problemen en zagen het leven even niet meer zitten. Dit was moeilijk te accepteren. Er was veel onrust over het onbekende coronavirus. De relatief onbekende heilige Corona uit de Romeinse tijd werd tijdens de eerste week van de lockdown herontdekt.
Een ei is geen ei
31 maart 2024Redactie en fotografie Geert Dekkers
Wie kent nog het kinderrijmpje ‘Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei’? De boodschap van het liedje is dat er toch zeker wel drie eieren nodig zijn voor een volledige maaltijd. Je kunt een ei beschilderen voordat het gegeten wordt. Hoe doe je dat?
Paaseieren schilderen is een favoriete bezigheid tijdens het lange paasweekend. Je kunt ze beschilderen in een kleur, met motieven en symbolen of je kunt er een waar kunstwerk van maken. Het leuke daarbij is dat de schildering in 3D is. Wil je langer kunnen genieten van je kunstwerk dan is het mogelijk om een ei uit te blazen.
Uitblazen…, hoe dan?
Eerst boor je met een dikke stopnaald voorzichtig zowel aan de bovenkant als de onderkant van het ei een klein gaatje. Door boven een koekenpan in de keuken aan ene kant van het ei flink te blazen is het mogelijk om in no time de inhoud te verwijderen uit het ei. Duurzaamheid staat voorop en wij gooien niets weg. De inhoud van het ei kun je na het uitblazen even bakken als scrambled egg. Gewoon roerei maar met Pasen is het leuker om het gerecht een chique naam te geven. Heerlijk met wat peper en zout.