Open voor jou (6) – Robin de With

15 mei 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Robin de With 1Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de oma en oma van Robin uit Havo 5.

Groepsexpositie "Natuurlijk Mooi" in Oud Drimmelen

15 mei 2024     Ingezonden door Maud Quaedvlieg

Vrijdag 17 mei t/m zondag 26 mei, inclusief het Pinksterweekend, exposeer ik met een grote groep kunstenaars in het prachtige polderlandschap van West Brabant. Een groep die de natuur een warm hart toedraagt. Creërend met respect voor de natuur, vaak letterlijk 'in de natuur’ of 'met de natuur'. Allen met een eigen visie op hun werk en leven.

De Honingraad start met gespreksavonden voor partners van mensen met kanker

15 mei 2024     Ingezonden bericht

HoningraadAls je partner getroffen is door kanker komt er veel op je af. Je wil er voor je partner zijn, maar je hebt zelf ook gevoelens. Je probeert zo goed mogelijk voor je partner te zorgen, maar het gewone leven draait ondertussen door.

Suriname, na de afschaffing van de slavernij

04 maart 2024     Ingezonden door Vereniging voor Volkenkunde - Foto Alex De Vliegere

De historicus Rosemarijn Höfte komt voor de VVB een lezing met beeldmateriaal geven over Suriname na de afschaffing van de slavernij.

 

Höfte is als senior researcher verbonden aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkkunde (KITLV) te Leiden en buitengewoon hoogleraar Geschiedenis van Suriname na 1873 aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij promoveerde in 1987 op een studie naar contractarbeid van Brits-Indiërs en Javanen op plantage Mariënburg. Sindsdien publiceerde ze over diverse onderwerpen met betrekking tot het Caraïbisch gebied.

 

In deze lezing over sociale, culturele en politieke ontwikkelingen in Suriname na de afschaffing van de slavernij, bespreekt Rosemarijn Höfte een aantal uiteenlopende maar toch verbonden onderwerpen, zoals de Anton de Kom-rellen in de jaren 1930, de etnische verzuiling, cultureel nationalisme, de onafhankelijkheid in 1975 en de band met Nederland.

 

Zij doet dit aan de hand van drie constanten en drie grote veranderingen. De constanten zijn de boom-bust economie, het multi-etnische karakter van de samenleving en de speciale band met Nederland. De veranderingen hebben betrekking op de politieke onafhankelijkheid, de economische ontwikkeling van landbouw naar mijnbouw en de demografische veranderingen: van immigratie- naar emigratieland en de ontwikkeling van Surinaamse transnationale gemeenschappen in Nederland en elders.

 

Datum en locatie lezing

11 maart 2024; Pekhoeve, Dorpstraat 94, Ulvenhout.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur.

Toegang: € 10,- contant voor niet-leden aan de zaal.

Alle leden van de Vereniging mogen iemand meebrengen die de lezing gratis mag bijwonen.

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven