Op naar 2025

07 januari 2024     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

De eerste week van januari zit er op. De gemeentelijke schoonmaakbrigades zijn uitgerukt om de leefomgeving te reinigen van de restanten van 105 miljoen euro aan (il)legale (fun?)springstoffen.

 

Artsen van het oogziekenhuis in Rotterdam hebben zich rot gewerkt om ernstige oogdefecten op te lossen. Chirurgen hebben hun handen vol gehad aan de reparatie van zwaar verminkte handen en andere losse lichaamsdelen. Opnieuw zijn er dodelijke slachtoffers gevallen. Hulpdiensten zijn bekogeld met zwaar vuurwerk, een aantal steekpartijen met soms dodelijke afloop, massa's vernielingen zijn aangericht.

 

Onder dit alles wensten wij onze dierbaren en masse een ‘gelukkig’ Nieuwjaar, terwijl in veel huishoudens door alle geweld een sfeer van totale verslagenheid heerst. Goede voornemens voor het nieuwe jaar lijken al in de eerste januarinacht te zijn gesneuveld.

 

Ik ben dankbaar dat ons nageslacht de nieuwjaarsnacht goed en ongeschonden heeft doorstaan. Fasten your seatbelts: laten we ons bezinnen op nieuwe uitdagingen en beproevingen.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven