Op de valreep van 2023>>>2024

31 december 2023     Column Pennetje – Foto’s archief HBN-MP

Over luttele uren tellen we af het nieuwe jaar in. In het hele land komen uit kelders en kastjes ladingen explosief spul tevoorschijn om daarmee na 18.00 uur (en meestal uren vroeger) nietsvermoedende burgers en hun huisdieren soms een bijna-dood-ervaring te bezorgen.

 

Verboden!, roepen deugneuzen, maar de nitratenverslaafden zijn doof voor hun argumenten door de gierende piep in hun oren vanwege tinnitus of domweg gescheurde trommelvliezen. Tientallen miljoenen euri gaan in rook op; ondanks de noodkreten van oogartsen (hoeveel vingers steek ik op?) en kno-artsen (cursus liplezen wellicht?) zal het ook vannacht wel weer druk worden op de SEH. De geschiedenis leert ons immers dat we er geen ruk van leren!

 

Mijn kleinzonen zijn al in augustus wezen shoppen in die Belgische enclave en hebben zich daar voorzien van een voorraad klappers die bij elkaar opgeteld toch wel honderden decibels oplevert. Het zag volgens hen zwart van de gele Nederlandse kentekenplaten bij de vuurwerkboeren en er kwamen horden breed grijnzende vaders met hun opgewonden zoontjes zwaar bepakt en bezakt uit de vuurwerkshops.

 

Stille nacht, heilige nacht was een week geleden en dat gebrek aan herrie toen wordt vannacht ruimschoots gecompenseerd. Ik wens jullie desondanks een voorspoedig Nieuwjaar!

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven